Solenergi, energioptimering och batteri till flextjänster

Vi måste tänka hållbarhet för vår framtid. Solenergi, energioptimering och batterier för flextjänster i Sveriges elnät är en väldigt bra start på det. Denna övergång minskar koldioxidavtrycket och fossilberoendet. Med avancerade batterilösningar och elbilar accelererar vi mot en renare och mer hållbar energianvändning. Samt en billigare elräkning.

Populära tjänster

Solceller

Solceller, hjärtat i solenergisystem, omvandlar solens strålar till elektricitet. För hushåll och företag ger detta tillgång till ren och förnybar energi, smidigt integrerat för en grönare framtid.

Batteri

Batterilagring ger dig flexibel och pålitlig tillgång till ren energi. Genom att lagra överskottsel minskar du ditt beroende av traditionella elnät, vilket sänker dina elkostnader och bidrar till en mer hållbar framtid.

Batteri och flextjänster

Med flextjänster kan du ladda batteri med energi från dina solceller eller direkt från elnätet. Den sparade energin kan användas vid perioder med ökad elförbrukning eller säljas när elpriserna är höga. Dessutom har du möjligheten att hyra ut ditt batteri till frekvens marknaden och bidra till att Sverige får ett stabilare elnät.

Energioptimering

Energi optimering för både stora och små företag, samt medelstora verksamheter till BRF’er och villor. Oavsett skala strävar vi efter att skapa anpassade lösningar som maximerar effektiviteten och minimerar kostnaderna.

Låna med Wasa Kredit

Vi samarbetar med Wasa Kredit, vilket möjliggör förmånliga lån till dig för solcellsanläggningar. Med deras stöd blir övergången till solenergi smidig och ekonomiskt fördelaktig. Hör av dig och ta steget mot en grönare framtid med oss.

Tjäna pengar med eget batteri?

Vi samarbetar med Varberg Energi där ditt batteri kan hyras ut till frekvens tjänster eller optimeras mot arbitrage där du sänker dina elkostnader.

Vi hjälper dig som kund att teckna ett fördelaktigt elavtal och flexavtal med Varberg Energi.

Funderar du på ett batteri till hemmet eller verksamheten? Använd alternativen nedan för att se hur mycket du kan få i årsersättning genom att hyra ut ditt batteri. Tillsammans med Varbergs Energi erbjuder vi fördelaktiga erbjudanden.

Välj ett exempel på storlek och effekt (kW). Effekten är ofta hälften av kapaciteten (kWh). Du kan också välja storlek själv.

10
0
50
Här fyller du i så många kW som du vill få en kalkyl på.
Varbergs energi logotyp
[egetvalny]*[berakningseffekt]
SEK/ÅR
Beräknad flexersättning exkl moms
5*[berakningseffekt]
SEK/ÅR
Beräknad flexersättning exkl moms
7*[berakningseffekt]
SEK/ÅR
Beräknad flexersättning exkl moms
10*[berakningseffekt]
SEK/ÅR
Beräknad flexersättning exkl moms
50*[berakningseffekt]
SEK/ÅR
Beräknad flexersättning exkl moms

Storkund?

Vad roligt! Kontakta oss så fixar vi fram en investeringskalkyl.

unit

Hyr mycket avkastning ger solceller?

Se nedan räkneexempel på investeringskostnad och årlig besparing beroende på hur stor solcellsanläggning du investerar i.

14 500 kWh

/ år

Normalstor villa

Kostnad

170 000 kr 

Effekt

14,2 kWp

Storlek

33 solpaneler 

Avkastning

17 200 kr i besparing per år

Industri

Kostnad

1,2 milj

Effekt

121 kWp

Storlek

280 solpaneler

Avkastning

132 000 kr i besparing per år. 

126 000 kWh

/ år

Planer på elbil?

Vi gör det enkelt för dig att övergå till livet med elbil. Med vår expertis erbjuder vi smidig installation av laddbox för din elbil. Utnyttja bekvämligheten och påskynda din hållbara resa idag.